In bijna alle gemeenten zijn één of meer steunpunten vrijwilligerswerk actief. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt, waar ze je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk of vrijwilligers. Naast de gemeentelijke steunpunten is er ook provinciale ondersteuning aan vrijwilligers(organisaties). Dit gebeurt door een samenwerking van provinciale steuninstellingen met het lokale netwerk.

Heb je een heel goed idee over vrijwillige inzet, of kun je als vrijwilligersorganisatie wel wat steun gebruiken? Neem dan contact op met Marike Broekema, projectleider van Vrijwilligers Groningen, via hallo@vrijwilligersgroningen.nl.

Ben je op zoek naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk in jouw gemeente? Neem contact op met jouw gemeentelijke steunpunt, die je hieronder kunt vinden.

Vrijwilligerswerk Eemsdelta

Eemsdelta

De vrijwilligersvacaturebank Vrijwilligerswerk Eemsdelta ondersteunt in de gemeente Eemsdelta inwoners bij het vinden van vrijwilligerswerk en organisaties bij het vinden van vrijwilligers.

Bezoek website Path 2

link050

Groningen

Bij de vacaturebank van link050 kun je vrijwilligerswerk en participatiebanen in de gemeente Groningen zoeken en vrijwilligersvacatures voor jouw organisatie plaatsen.

Bezoek website Path 2

Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland

Het Hogeland

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en woon je in de gemeente Het Hogeland? Dan helpt het Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland je om de plek te vinden die bij jou past.

Bezoek website Path 2

VrijwilligersCentrale Midden Groningen

Midden-Groningen

Beide Vrijwilligerscentrales van Midden-Groningen bemiddelen tussen organisaties en vrijwilligers, zodat iedereen passend vrijwilligerswerk vindt en organisaties goed ondersteund worden om vrijwilligers te vinden. Neem vrijblijvend contact op.

Bezoek website Path 2

Vrijwilligersvacaturebank Oldambt

Oldambt Bezoek website Path 2

Pekela

Deze gemeente heeft geen steunpunt vrijwilligerswerk. Met vragen over vrijwilligerswerk kun je terecht bij De Badde.

Bezoek website Path 2

VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt) Stadskanaal

Stadskanaal

VIP! Stadskanaal helpt mensen uit Stadskanaal bij het vinden van passend en leuk vrijwilligerswerk, en ondersteunt organisaties bij het zoeken naar vrijwilligers.

Bezoek website Path 2

Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam

Veendam

Dit steunpunt brengt vraag en aanbod rond vrijwilligerswerk in Veendam samen en biedt informatie en advies over onderwerpen zoals vrijwilligersbeleid.

Bezoek website Path 2

VIP! Westerkwartier

Westerkwartier

VIP! Westerkwartier is er voor iedereen die vrijwilligerswerk doet óf wil doen en woont in de gemeente Westerkwartier. Ook ondersteunen we organisaties bij het zoeken van vrijwilligers.

Bezoek website Path 2

Steunpunt Vrijwilligerswerk Westerwolde

Westerwolde

Er is een Steunpunt Vrijwilligerswerk in Bellingwolde en in Ter Apel. De uitvoering van de steunpunten valt onder Welzijn Westerwolde. Afspraken vinden plaats in 1 van de 6 steunstees bij jou in de buurt.

Bezoek website Path 2