3 prijzen: vernieuwende initiatieven in beeld

Hoe laten we iedereen een rol spelen in de participatiesamenleving? Daar zijn we in Nederland hard mee bezig. Movisie verbreedt graag de horizon door ook de niet altijd zichtbare initiatieven in de schijnwerpers zetten.

Zo is de vrijwillige inzet in Nederland veel omvangrijker en diverser dan menigeen denkt. Mannen en vrouwen willen zorgen en werken evenrediger verdelen En het woord innovatie associëren we tegenwoordig niet meer alleen met techniek maar ook met de sociale sector.

Door middel van drie prijzen biedt Movisie de komende maanden een podium aan inspirerende voorbeelden. Innovatieve sociale ideeën bij de TEDxAmsterdam Award. Vernieuwende vormen van vrijwillige inzet bij de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. En initiatieven die bijdragen aan een nieuwe verdeling tussen werk, zorg en privé bij de Participatieprijs.

November: TEDxAmsterdam Award

Juist in deze turbulente tijd van veranderingen is het de kunst om buiten kaders te kijken en nieuwe vormen van samenwerken te zoeken. Vandaar dat Movisie als partner van TEDxAmsterdam het sociale domein betrekt bij innovatief denken en aan andere sectoren de kracht van ons werk laat zien. Uit alle inzendingen wordt een top 30 gekozen die ondersteuning krijgt in het nóg beter maken van het idee. En de top 3 krijgt de kans om zijn of haar idee op het podium van TEDxAmsterdam te verspreiden. Heb jij een idee worth spreading, doing en connecting? Dien je idee dan in voor 19 september.

December: Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Waar zou Nederland zijn zonder de 5,8 miljoen vrijwilligers die actief zijn in sportclubs, op festivals, in de zorg en in de wijk? Op 8 december waarderen we de vrijwillige inzet in Nederland. En laten we zien dat vrijwilligerswerk veel meer is dan het koffieschenken in een verzorgingstehuis. In totaal worden er 8 prijzen uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties, -projecten, burgerinitiatieven, bedrijven en gemeenten. Dit jaar worden start-ups beloond: vrijwilligersprojecten die korter dan een jaar bestaan, of goede ideeen voor projecten. Ook de onmisbare vrijwilliger in een project wordt beloond. Schrijf uw project voor 1 oktober in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen en maak kans op €5000!

Februari 2015: Participatieprijs #hetnieuweverdelen

De verwachting is dat we in onze participatiesamenleving (nog) meer moeten gaan zorgen voor elkaar. Dit stelt mannen en vrouwen voor een grote uitdaging: hoe kunnen we werk, zorg, huishouden en andere activiteiten op een prettige en haalbare manier combineren? Projecten die een impuls geven aan dit nieuwe verdelen, door bijvoorbeeld traditionele rolpatronen te doorbreken of mantelzorgers te ontlasten, maken kans op de Participatieprijs 2014. Meld uw initiatief voor 28 september aan en wie weet wint u o.a. €2500!

Dit bericht komt van Movisie.nl >