Buiten aan de slag in het landschap tijdens de Natuurwerkdag 2018.

Op 3 november is het weer landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement dit jaar voor de 18e keer. Samen actief aan de slag in de buitenlucht, dat kan op ruim 560 locaties door heel Nederland waarvan 33 in Groningen. 

 

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en anderzijds de handen uit de mouwen te steken. Op veel locaties worden kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Verspreidt over de provincie zijn vrijwilligers welkom een handje mee te helpen in de natuur.

 

Voor elk wat wils

Op de natuurwerkdaglocaties kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, takkenrillen aanleggen of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er genoeg gelegenheid voor gezelligheid en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Op de meeste plekken wordt een lunch verzorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt en heb je een gezellige dag!

 

Je kunt nog meedoen

Lekker een dag buiten aan de slag? Iedereen mag meedoen, jong of oud, alleen of samen met je ouders, familie, vrienden of buren! Zoek een leuke locatie bij jou in de buurt via www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.

 

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.