Werkwijze VrijwilligersGroningen.nl

Via VrijwilligersGroningen kan jouw organisatie nieuwe vrijwilligers vinden. Door zelf vacatures te plaatsen of door te reageren op één van de anonieme vrijwilligersprofielen op de website.
Alleen ingeschreven organisaties kunnen vacatures plaatsen of reageren op vrijwilligersprofielen. Als individu kun je geen vacature plaatsen of reageren op een profiel. Dat laatste kun je wel doen op websites zoals www.wehelpen.nl of https://vraagelkaar.nl

Verandering per 1 januari 2022

LET OP: Vanaf 1 januari 2022 verandert VrijwilligersGroningen. Het aanmelden, inloggen en beheren van vacatures gebeurt dan niet meer vanuit de provinciale vacaturebank, maar vanuit verschillende vacaturebanken verspreid over de provincie. Wel zijn na die datum nog steeds vele honderden vacatures uit de provincie Groningen op de website te vinden.
Lees meer over de veranderingen van VrijwilligersGroningen in 2022.

Criteria voor inschrijving

Je organisatie kan zich inschrijven bij VrijwilligersGroningen als deze voldoet aan de criteria voor vrijwilligerswerk. De organisatie moet bijvoorbeeld non-profit zijn en haar vrijwilligers begeleiding bieden. Lees hier alle criteria voor vrijwilligerswerk (PDF)

ANBI of SBBI

Je kunt je ook bij deze website inschrijven als je organisatie een ANBI- of een SBBI-status heeft. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling en SBBI is een Sociaal Belang Behartigende Instelling. Beide hebben hun eigen regels, ook op belastinggebied.

Als je een uitkering via het UWV hebt, mag je alleen vrijwilligerswerk doen bij een organisatie met een ANBI- of SBBI-status.

Lees hier hier meer informatie over ANBI of SBBI of kijk op de website van de belastingdienst.

Neem contact op met het steunpunt in jouw buurt