Provinciale samenwerking

VrijwilligersGroningen is en was de enige digitale vrijwilligersvacaturebank in Nederland waarbij vacatures provinciebreed te vinden zijn. De steunpunten vrijwilligerswerk werken al ruim 14 jaar samen om de website gebruiksvriendelijk en goed werkbaar te houden, en beheren allemaal hun eigen database, waar plaatselijke organisaties en bewoners bij ingeschreven staan.

Anno oktober 2021 staan 1484 organisaties bij de vrijwilligersvacaturebank ingeschreven, die samen 1802 vacatures op de website hebben staan. Daarnaast staan er 847 anonieme vrijwilligersprofielen op VrijwilligersGroningen, waar organisaties op mogen reageren.

Veranderingen website in 2022

Begin 2022 verandert deze website qua techniek en mogelijkheden.
Vanaf dan gebeurt het aanmelden, inloggen en beheren van vacatures namelijk niet meer vanuit de overkoepelende provinciale website, maar vanuit verschillende vacaturewebsites verspreid over de provincie. Alle steunpunten die met elkaar verbonden waren via VrijwilligersGroningen krijgen namelijk in de loop van 2021 en 2022 een eigen vacaturewebsite waar je vrijwilligerswerk of vrijwilligers kunt zoeken.

Wat hetzelfde blijft: ook in 2022 kun je op VrijwilligersGroningen terecht voor vele honderden vacatures uit de provincie Groningen. Die vacatures verzamelen we vanaf al die verschillende websites. Want we houden letterlijk en figuurlijk een provinciale link met elkaar.
De website www.vrijwilligersgroningen.nl blijft dus die ‘etalage’ voor al dat mooie en gevarieerde vrijwilligerswerk in de provincie Groningen.

In de laatste maanden van 2021 zullen geleidelijk aan minder vacatures op de website te zien zijn, doordat meer steunpunten starten met hun eigen vrijwilligersvacaturebank. Op de pagina's van de steunpunten staan linkjes naar deze nieuwe websites, waar men verder kan zoeken naar vrijwilligerswerk.

Provincie Groningen

Deze website is tot stand gekomen in opdracht van en gefinancierd door de Provincie Groningen en wordt mede gefinancierd door bijdragen van de steunpunten vrijwilligerswerk.