Nominaties vrijwilligers Het Hogeland

Na onze oproep voor de nominatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen, hebben wij vele aanmeldingen binnen gekregen. Ontroerende en hartverwarmende woorden hebben wij gelezen die u over de genomineerden hebt geschreven. Hieruit blijkt ook maar weer eens dat het vrijwilligerswerk leeft op Het Hogeland en dat het een belangrijke plek inneemt in onze samenleving. Uit deze inzendingen hebben wij als Steunpunt Vrijwilligerswerk 3 initiatieven genomineerd.

Het zijn :

-              Stichting De Holm uit Den Andel

-              Stichting Festival Op Roakeldais uit Warffum

-              De Tille uit Uithuizen

Voor de individuele prijzen hebben wij Jesse Staal van de jeugdsoos in Eenrum voorgedragen voor de Vrienden Loterij Passieprijs en Beatriz Dobma, zij werkt op de verschillende peuterspeelzalen van de stichting KindH en de peuterspeelzaal in Onderdendam, voor de gouden Venus van Milo.

Wij zijn bij hen allemaal langs geweest om hun nominatie feestelijk te vieren.

Een groep prominenten heeft op 18 februari een keuze gemaakt uit alle landelijk ingezonden nominaties en hebben 12 organisaties uitgekozen die kans maken op de jury prijs. Helaas is er uit onze gemeente geen organisatie door naar de volgende ronde. Voor de Venus van Milo en de vriendenloterij passieprijs zijn uit alle nominaties 10 mensen geselecteerd. Helaas zijn Beatriz en Jesse niet door naar de volgende ronde.

Verder doen alle genomineerde organisaties mee voor de publieksprijs.

Vanaf 18 februari tot 22 maart 2020 kan heel Nederland stemmen op hun favoriete kandidaat op www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen. Hier kunt u ook meer lezen over de genomineerden.

Wij hopen dat u met ons Het Hogeland op de kaart willen zetten, Stem ook op onze kandidaten!